torstai 4. joulukuuta 2014

4. Tee itse helppoja ja halpoja leluja kaneille

 Tänään näytän teille pari helppoa leluvinkkiä, joista meillä kanit ovat ainakin pitäneet. Luulen, että julkaisen vielä jossain vaiheessa vinkkejä vähän hankalemmista leluista, jos vaan saa aikaiseksi kuvata niitä :) (huom. en ole kaikkia keksinyt itse)
 1. Pahvipallo wc-paperirullan hylsystä

Tarvitset:
wc-paperi rullan hylsyn
(herkun)

Leikkaa rullasta rinkuloita. Kokoa rinkuloita päällekkäin, ja laita jossain vaiheessa mahdollinen herkku pallon sisään. Kun päällekkäin on n.4-5 (riippuen rinkuiloiden paksuudesta) rinkulaa ja mahdollinen herkku sisällä, pallo on valmis. Varaudu siihen että joudut tekemään seuraavana päivänä uuden :D
 2. Paperirullapeikko

Tarvitset:
wc-paperirullan hylsyn
heinää
herkkuja
oksia (pihlaja, paju jne..)

Leikkaa hylsyyn toiseen päähän sahalaita, ikään kuin peikon puvun helmaksi. Tee saksilla silmät, suu ja myös oksille (käsille) paikat. Tunge heinää hylsyn sisään, ja laita kädet paikoilleen. Silmiksi voit laittaa herkut, minä laitoin kuivatetut marjat. Suuhunkin voi laittaa jotain, minä laitoin hauskan muotoisen porkkana herkun, vähän kuin kieleksi. Lopuksi peikkoa voi vähän koristella jouluisesti laittamalla mm. havuja sen päähän. Meidän kanien ikuinen kestosuosikki.

 3. Puurinkula

tarvitset:
oksan (paju on paras, mutta muutkin käy, itsellä pihlaja)
havua
heiniä tai kuivatettuja ruohon korsia
naru

Ensin kierrät kepin rinkulalle, pajun kanssa on helpompaa, kun se ei mene niin helposti katki. Sen jälkeen kierrä havuja mukaan, ja laita oksan kiepputtelu vaiheessa jääneistä koloista heiniä roikkumaan. Lopuksi kiinnitä naru siihen, jotta sen voi laittaa häkin kattoon roikkumaan. Vähän tylsän näköinen, mutta kanipa ei katso ulkonäköä.
 4. Herkkupiilo

tarvitset:
wc-paperirullan hylsyn
herkkuja
heinää tai kuivattuja yrttejä

Taita toinen pää, kuten kuvassa. Sitten laita sisään reilusti puoleen väliin asti heiniä, minä laitoin kuivattua persiljaa. Sitten seuraavan osuuden saat päättä tai jättää kokonaan, jos haluat. Laita kauraa, ja muita terveellisiä herkkuja. Sitten lisää heinää senn verran että putki tulee täyteen ja saat sen vielä kiinni. Voit tehdä pieniä hajureikiä putkeen, jos kanisi ei tajua että sisällä on herkkuja. 
5. Kepukka

tarvitset:
kepin
wc-paperirullan hylsyjä
herkkuja

Tee edellä mainittuja herkkupiiloja ja palloja ja laita niitä kiinni keppiin. Voit myös kietoa kepin ympärille heiniä, minä käytin kuivaa suolaheinää.

Laitoin kaikki lelut illalla häkkeihin, ja aamulla nousin jännittyneenä katsomaan onko lelut kiinnostaneet. Eipä näkynyt kuin tyhjiä hylsyjä häkeissä, joten hyvin olivat kelvanneet :)

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus, ja kivoja ideoita! Eilen itsekkin aloin väsäilemään saman tyylistä videota :DD

    http://kani-asiaa2011.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Anonyymit olkaahan kiltisti, jotta kommentointi lupa säilyy teilläkin!