torstai 18. joulukuuta 2014

18. Esteille ja näyttelyihin kanin kanssa

Esteille kanin kanssa?

Kerron nyt vähän siitä miten kanin voi opettaa esteille. Huomioikaahan, että kirjoitus perustuu omiin kokemuksiini ja tapoihini. 
1. Aloita ihan pienillä esteillä/puomeilla. 
2. Älä pakota kania, tai kisko sitä hihnasta, tai varsinkaan nosta hihnan kanssa esteen yli. Voit kyllä ottaa kanin syliin, ja näyttää sille miten pitää mennä.
3. Yritä ainakin tehdä kanille estehypystä mukava kokemus. Ekoilla kerroilla voi vaikka antaa herkun kanille kun se on yrittänyt hypätä esteen.
4. Älä suutu kanille, vaikka se tiputtaisi puomin tai pari. Tärkeintä on, että kani on yrittänyt hypätä esteen.

Kun hyppiminen sillä korkeudella alkaa sujua, kannatta nostaa aina yhdellä puomilla. Ei kannata hypyttää kania pitkään yhdellä kertaa, sillä monesti se kyllästyy siihen, ja myöskin väsyy. Tärkeää esteiden aloittamiseen on myös valjaissa rennosti oleminen, jota kannattaa harjoitella ennen esteitä.


Entä mitä tarvitaan, että kanin voi viedä näyttelyyn?

Melkein minkälaisen kanin kanssa voi mennä näyttelyyn, nimittäin PET -näyttelyyn. Minulta kysytään/nään usein kysymyksen: tarvitseeko näyttelyihin paperit ja tatuoinnit. Jos kyse on ulkomuoto luokasta, kanisi pitää olla puhdasrotuinen ja sillä pitää olla kummassakin korvassa tatuoinnit. Mutta jos menet pettiin, asia on eri. Sinun kanisi tulee olla ainoastaan terve (tietenkin mitä paremmat lemmikin ominaisuudet, sitä paremmat pisteet) ja mahdollisesti tarvitaan vasempaan korvaan tatuointi. Vasemman korvan tatuoinnin saa 2e kasvattajilta, joilla on piikit, numerosarjan saa päättää itse, ellei kanilla ole papereita joissa se lukee. 

Kanilta tulee olla kynnet leikattu, ja sen pitää olla tottunut käsittelyyn saadakseen hyvät pisteet. Siellä arvioidaan myös turkki, yleiskunto, silmät, korvat, tassut ja häntä, joten mahdolliset rähmät tai takutkin pitää saada pois, tai muuten menee pisteitä. 


1 kommentti:

Anonyymit olkaahan kiltisti, jotta kommentointi lupa säilyy teilläkin!