sunnuntai 3. elokuuta 2014

Herkkuja talveksi ja kanien madotus

 Ollaan kuivateltu taas kaneille kaikenmoista talven varalle. Talvella on siiten mukava aina välillä antaa kaneille "kesän herkkuja". Kuvista näkee, mitä me tänään ollaan pistetty tai ajateltu laittaa kuivamaan. Aiemmin on laitettu mm. ruohoa, pihlajaa, koivua ja suolaheinääkin löytyy.
 Kaneille kuuluu hyvää, mitään kummenpia ei ole tapahtunut, eikä esteitäkään ole nyt tullut hypittyä, taas kun on aika lämpimiä päiviä ollut. Myös koulun alkamisen takia on paljon muuta tekemistä, joten ei kerkeä esteitä kasaamaan. Kun koulu lähtee käyntiin kunnolla, voidaan enemmän esteillä, kun päivissä on se oma rytmi. Kanien ulkokausi lähenee loppuaan, sillä vaikka en usko helteiden olevan ihan vielä ohi, on tänään ja eilen ollut tuuliset päivät ja yöt ovat jo vilposia. Itekki tarvii takkia kun yömyöhällä käy ulkona. Nyt on alkanu ajatukset kanien madottamisesta tulla, ja olen päätynyt madottamaan kaikki kanit tulevalla viikolla. Hiukan jopa epäilen Elmerillä olevan matoja, koska sillä ei oikein ole lihaksia. Myös vatsa pömpöttää, niin katsotaan jos madotus auttaisi :) Elmeri onkin ainoa, joka ulkokauden päätyttyä tulee takaisin sisälle, nimittäin navetassa on hyvää vauhtia rakentumassa kanila.
 Tästä häkistä vähenee porukka ensiviikolla, sillä vauvojen on aika lähteä pesästä. Yrittettiin vieroittaa poikaset, mutta eihän siitä mitään tullut, kun Lady parka etsi koko päivän vauvojaan. Illalla kun laitettiin kaikki samaan häkkiin, oli maitobaari heti avoinna.. :D
Poikasuunnitelmia piisaa. Eräs henkilö nimittäin otti minuun yhteyttä, ja kertoi että, Bellan poikanen, Arttu on kasimirluppa. Se tarkoittaa, että Bella ja Nano (isä) kantavat kummatkin kasimirluppageeniä. Kyseinen rotu on kuitenkin vielä tosi harvinainen suomessa, joten olishan se hienoa saada (melkein koko) pesueellinen sellaisiakin, mutta kaikki on vielä epävarmaa. Myös toinen suunnitelma on, mutta se on vielä niin vaakalaudalla, että saas nähdä milloin ilmoittelen siitä blogissa.
 ^Mikki kissamme paistattelee päivää! Jos joku ei tiennyt, niin meillä on kanien lisäksi, 2 kissaa, koira ja poni!


Mitä postauksia halusitte?6 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia! Ja mistä te saatte noita madotus lääkkeitä kun me ei niitä mistään olla löydetty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apteekista Axilur nimistä matolääkettä :) Se on pääsääntöisesti kissoille ja koirille, mutta sopii kaneillekin!

   Poista
 2. olen odottanut, että pääsen kommentoimaan!! Sulla on todella hyvä blogi, todella ihanat kanit, tosi laadukkaat kuvat ja vaikka mitä!!! Olisi kiva jos tekisit semmosen postauksen eli jokainen kani saisi "kirjoittaa" päivästään. Se voisi olla vaikka moniosainen eli esim 1. osa Ladyn päivä 2. osa Elmerin päivä jne.. :D ja kuvina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva :) kiitos, toi oli hauska idis! Voin toteuttaa!

   Poista
 3. Kiva että itsekkin pääsee kommentoimaan näin anonyyminä! Pidän blogistasi ja kanisi ovat suloisia! Voisitko tehdä postauksen jossa kertoisit kaniharrastamisen hyviä ja huonoja puolia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitos! Toteutan ideasi lähitulevaisuudessa!

   Poista

Anonyymit olkaahan kiltisti, jotta kommentointi lupa säilyy teilläkin!