keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kanit muuttivat ulos!

Tuntuu, että teen koko ajan asumismuutos postauksia, ja videoita. Tämä on nyt näillä näkymin viimeinen, ennen ulkokanilan valmistumista! Kanit siis muuttivat ulos, koska voitte vain arvata millaista on asua 9 kanin kanssa 30 asteen kuumuudessa. Itsekkin siskon kanssa muutettiin, meidän vanhaan saunaan, joka ei ole enää sauna käytössä, vaan tästä rakennetaan kesäasunto. Me tuotiin patjat tänne, koska täällä on paljon viileämpi kuin meidän talossa sisällä. Tässa saunassa on 2 huonetta, eteinen ja itse saunatila, me asutaan siskon kanssa tässä eteisessä, ja muutama kani saunan puolella.
Tein pienen videokoosteen häkeistä, mutta selitän myös alle näitä tiloja, jos joku ei jaksa videoita enää katsella.. Niitä on tullut lähiaikoina joka postaukseen nimittäin..
Ensimmäisenä voisin kertoa millaisessa paikassa Nikita ja Zelda asustaa. Ne saivat pienen, mutta turvallisen häkin. On tuo silti isompi, mitä niillä sisällä oli tilaa. Nämä kanit ovat kai syntymäkodissaan asuneet ulkona, joten ne ei kauheasti kummaksu ulkona asumista. Ainoastaan kissat ovat sellainen asia, josta mieluusti koputellaan takajaloilla ja mennään kovaa vauhtia koppaan piiloon.
 Åsa tuli tänne saunaan asumaan, niinkuin Lady ja vauvatkin. Lady tuli siksi, että meillä ei ole turvallista häkkiä vauvoja ajatellen, ja Åsa vain tuli.. Ne asuvat tehdashäkeissä mutta saavat olla koko tilassa välillä vapaana ;)
 Sitten saunan terassilla asuu Elmeri, ettei se syö liikaa tuoretta, sekä siksi, että sillä on kaikkein epäturvallisin häkki. Elmeri on pärjännyt ihmeen hyvin yön yli, koska yleensä Elmeri on ihan pelokas ulkona. Nyt se kuitenkin on jo aika tottunut. Koira tosin on vielä pelottava.
Bella asuu yöt tehdashäkissä, joka on komppari häkin sisällä. Päivisin, sillä on vapaa pääsy myös kompparihäkkiin. Bella on nauttinut viileämmästä ja raikkaasta ilmasta hyvin paljon, varsinkin yöllä kun oli todella vilposta.
Ja vielä Pörrin häkki. Pörri sai kaikkein isoimman häkin, jota me tosin vahvistimme hiukan. Ennen siinä oli pelkkää kanaverkkoa, mutta se on todettu liian heppoiseksi, niin pistettiin varmuudeksi vielä kompostikehikkoa tukemaan häkkiä. Jos mä olisin kani asuisin mieluiten kyllä Pörrin häkissä :D

Kaneille tämä on kivaa vaihtelua, mutta itse hermoheikkona pelkään kaneille tapahtuvan jotain yön aikana. No, mutta kaneilla on kivaa, niin kai pitää vaan luottaa ettei käy mtn.. :D3 kommenttia:

Anonyymit olkaahan kiltisti, jotta kommentointi lupa säilyy teilläkin!