tiistai 22. heinäkuuta 2014

Huh hellettä!

Lady imettää vauvoja
 Aloitetaanko vaikka siitä, että tänään pieniä pupuvauveleita käytiin katsomassa. Olen hyvin iloinen siitä, kuinka mukavalta perhe vaikutti. Naaras, nykyään Nokinenä saa ilmeisesti omistajakseen perheen tyttären, ja uros, Nöpönenä perheen pojan. Lapset olivat nuoria, joten kanit ovat kuitenkin oikeasti äidin vastuulla. Vielä kuitenkin pari viikkoa saamme noiden kanssa viettää. Nykyään Lady poikasineen asuvat koko huoneessa vapaana, tässä mökissämme ja kyllä tykkäävät kun saa kirmata. Illaksi avaamme portin, ja ne pääsevät koko mökkiin ja kyllä silloin lentää iloloikka jos toinenkin.
Päivisin pesue on kyllä ulkona tehdashäkin päällisverkko häkissä, sillä täällä sisällä on aika kuuma. Ulkonakin on kuuma, mutta niille on tarjolla suojaa auringolta, sekä kylmäkalleja. Sumutan myös sumutin pullolla kanien turkkiin vettä, ja välillä tulee muutama tuulenvirekin jostain.
Elmerillä on kuuma, ja se reagoi nopeasti lämpötilanmuutoksiin, niin sen nenä on välillä kostea. Se kuitenkin viihtyy auringon paistaessa mökissään, ja pysyy näin viileämpänä.
Åsan häkillä on paras sijainti, sillä häkkiin paistaa ainoastaan ilta-aurinko, joilloin ei enää onneksi ole niin kuuma. Kuitenkin Åsallakin on kuuma usein.
Bella raukka kärsii kuumasta ehkä eniten. Se kuitenkin osaa olla varjossa, ja makoileekin usein tason päällä häkissä. Nykyään Bella saa olla koko häkissä yötä päivää, eli enää sitä ei suljeta tehdashäkkiin yöksi.
Pörri parantui hienosti suolitukoksesta, ja on taas oma itsensä. Papanatkin ovat nykyään kookkaampia kuin ennen, eli heinänvaihdos kaupan heinästä talliheinään auttoi!
Nikita ja Zeldakin kärsivät kuumuudesta ja välillä on pakko käydä varmistamassa että ovat hengissä, kun makoilevat koko ajan. Kun illalla laskee lämpötila alkaa rallittelu häkissä :D
 Tosiaan nyt on todella kuuma. Mittarissa näyttää suoraan auringossa 45 astetta, mutta onneksi öisin viilenee. Silloin kanit tykkäävät juosta ja rallata :)
Ekat KOVAT ukkosetkin kanit koki sunnuntaina. Ja vettä tuli niin paljon, että Bellan vessa lillui :o Kanit eivät pahemmin säikähtäneet muuta kuin kovempia jyristyksiä ;)1 kommentti:

  1. On kyllä melkoisia nämä helteet noille karvaisille.
    Meilläkin on kaneille kylmäkallet käytössä, osa niitä käyttää ihan mielellään :)

    VastaaPoista

Anonyymit olkaahan kiltisti, jotta kommentointi lupa säilyy teilläkin!