tiistai 2. syyskuuta 2014

Kaneille ruokaa!

Tilasin viime viikolla kaneille ruokaa Zooplussalta, ja tulivat ihan ajoissa tänään perille. Jouduin muutaman päivän menemään Menun kanssa, ja kuten varmasti tiedätte, se on aika shittiä ruokaa. Nyt onneksi tuli tämä tilaus, jossa sentään on parempaa ruokaa. 
Tämä on siemenseosta, ja kyllä, tiedän ettei ne ole parasta mahdollista sapuskaa kaneille, mutta omat ovat päätökseni!
Vilmie kanin ruoka on siis siemenseosta, jossa on hyvä määrä proteiineja, nimittäin 13.4%. Kalsiumiakin on hyvin, kun on alle yhden prossan. Kuituja on alle suositusten 13.1, mutta mun kanit syö kuitenkin sitä heinää ihan kiitettävästi. Rasva on se joka tässä varmasti monella pistää silmään, mutta kun ottaa huomioon lähestyvän talven ja lämmittämättömän kanilan, jossa tulisi pärjätä mahd. pitkälle, on sitä rasvaakin hyvä saada. Ja rasvanprosenttihan tässä ruuassa on 4.1.
 Seuraava ruoka, Grainless Complete Jr Farmilta, on ehkä hieman vieraampi ruoka, mutta minusta oikein kelpo sapuskaa prosenttien perusteella. Proteiineja on 11.1 prosenttia, rasvaa 2.9 ja kalsiumia 0,5. Parasta tässä on kuitujen määrä, joka on 21,5 %. Kuten jotkut huomaa, nämä kaksi ruokaa täydentävät toisiaan! Toisessa toinen on hyvää, ja toinen huonoa, mutta yhdessä ovat miltei täydellisiä. Siksi en syötä kaneilleni vain yhtä ja tiettyä pellettiä, jotta kaikkien vitamiinien ja rasvojen saanti on kohdillaan.
Viimeisenä on Cuni Complete, joka luultavasti on monelle tuttu, nimittäin meillä päin tätä on tosi monessa eläinkaupassa. Tässä proteiineja on 14 %, rasvaa 3 %, kuituja 20 % ja kalsiumia 0.6 %. Tämä on ihan perushyvä ruoka jo ihan yksistäänkin.

Vilmie pusseja postista tuli 3, Grainlessejä 5 ja Cunicompleteja 2. Yhteensä nuo painoivat n. 15 kiloa.

Ja jos joku miettii niitä prosentteja, niin suositukset ovat:

Kuidut: 20-28%, proteiinit: 12-14%, ´rasvat: 1-2% ja kalsiumit: max 1%
Mein kanit saa ruokaa aamulla ja illalla. Aamulla ne saa puoli desiä pellettiä, ja sillon tarkistetaan heinät ja vedet, että riittävät sen koko koulupäivän ajan. Illalla saavat tuoreruokaa, sekä puolikkaasta desistä puolet, eli hyvin vähän. 
Toivottavasti postauksesta oli hyötyä niille, jotka halusivat kuulla mitä meidän kanit syö. Ja nuo ruuat eivät ole ainoita vaihtoehtoja, vaan usein ostan jotain muutakin! =)

2 kommenttia:

Anonyymit olkaahan kiltisti, jotta kommentointi lupa säilyy teilläkin!