perjantai 5. helmikuuta 2016

Meidän kanien ruokinta

 HEINÄ 
Heinä on kaiken ruokinnan ydin, ja sitä meidän kanit saavatkin jatkuvasti. Pääsääntöisesti uusi heinä annetaan aamuisin ja iltaisin, mutta jos heinäkori näyttää tyhjältä, sitä toki lisätään sen mukaan. Heinää meille tulee tilalta pienpaaleissa. Vettä kanit saavat juodakseen aina.
PELLETTI
Meillä käytetään kolmea eri merkkistä pellettiä/rehua kaneille. Kaikki ulkona asuvat kanit saavat Rabbit Royalea vajaa puolidesiä ja Mucki Active & Fittiä pienen kourallisen. Sisällä asuvat Lady ja Nasse saavat kourallisen Country's Best Cuni Fit Plus pellettiä.
 PELLAVAPUURO
Meillä kanit syövät energian tarpeen täyttämisen vuoksi proteiinipitoista pellavarouhepuuroa, johon sekoitan joskus kaurahiutaleita tai porkkana/omenaraastetta. Joskus kanit saavat herkutteluun pelkkää kaurapuuroa, mutta eivät usein. Puuroa kanit saavat päivittäin 1-2 ruokalusikallista.
 TUORERUOKA
Tuoreruokaa annan jos sitä kaapista löytyy. En useinkaan osta pelkästään kaneja varten. Suosittuja meidän kaneilla ovat omena, kurkku, tomaatti, porkkana, parsakaali, kukkakaali ja lehtikaali.
 HERKUT
Herkkujakin tällä hetkellä löytyy ihan kivasti, ja niitä kanit saavat silloin tällöin. Aika useasti annan herkkuja, jos kyse on kuivatuista vihanneksista ja hedelmistä, mutta muita rasvaisia herkkuja ei tule usein annettua.
1 kommentti:

  1. Rakastan sun blogia <3 Vaikka ootki tauolla nii lueskelen vanhempia postauksia :)

    VastaaPoista

Anonyymit olkaahan kiltisti, jotta kommentointi lupa säilyy teilläkin!