torstai 19. helmikuuta 2015

Kanieni ruokinta

Olen muuttanut kanieni ruokintaa ja ruokaa lähiaikoina, joten ajattelin, että teen siitä postauksen :)


Kanien, niin myös meidän kanien pääravinto on heinä ja vesi. Näitä kumpaakin on jatkuvasti tarjolla. Heinähäkit täytetään aina, kun niissä on enää vain hiukan, yleensä 3-4 kertaa päivässä, Vesi vaihdetaan vähintään joka toinen päivä.


Koska kaneille on heinän lisäksi hyvä antaa jotakin pellettiä, niin myös minä annan. Se on kuitenkin hyvin pieni osa kaniemme annosta. Ne saavat iltaisin 1½ tl Burgess Excell -pellettiä sekä 1½ tl sekalaista pellettiä/yrttiä/kauraa yms. Siemensekoituksia en kaneilleni anna.

Kanien ilta-annos
Tässä on vain esimerkki kuva, näitä ne eivät saa usein.
 Tuoreet ovat myös hyviä antaa kaneille. Meillä kanit saavat tuoreita muutaman kerran viikossa. Kanien lempituoreruokia ovat mm. kukkakaali, parsakaali, kaikki salaatit, persilja, tilli, banaani, omena, porkkana jne. 
Kesällä kasvatan itse kasvimassa kaikenlaista, mutta myös ihan luonnonantimia kanit saavat kesällä päivittäin.
 Kovaa purtavaa kanit tarvitsevat myös. Meillä minä käytän keppejä ja kuivattua ruisleipää. Näkkileipä ei ole hyvää kovaa purtavaa kaneille, se ei edes ole kovaa!
 Kaikilla kanin omistajilla, ainakin niillä jotka käyvät näyttelyissä, on varmasti herkkuja kaneille. Herkkuja on monenlaisia, itse suosin itse kuivatettuja omenoita, porkkanoita, ruohoa, lehtiä jne. Myös kaupasta saatavat kuivatetut kukat ja yrtit ovat ihan kelpo herkkua. 
On myös sellaisia herkkuja joita annan harvoin. Muunmuassa herkkutikut ovat sellaisia. Itse en niitä kaupan hyllyltä raahaa kotiin, mutta näyttelyissä ne ovat usein palkintona, minkä takia niitä multakin löytyy.
 Suolakivi ei ole kaneille pakollinen, mutta minä annan kaneilleni sellaista. Useammalla meidän kaneista on sellainen oranssi mineraalisuolakivi, mutta muilla käytän tälläisiä Freddyn suolakiviabletteja.4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Oot hyvä bloggaamaan, ja toi bannerin on ihana!
  Viitsisitkös käydä kattoo mun alhaisen blogini(:D)? noponenaajakuvausta.blogspot.fi
  Sinne voi nytten laittaa kysymyksii jos kysyttävää on. Menkää toki muutkin katsomaan ;)
  Mut sun blogi on aivan ihana <3 ;3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella paljon kiitoksia! Tottakai käyn katsomassa blogiasi! :)

   Poista

Anonyymit olkaahan kiltisti, jotta kommentointi lupa säilyy teilläkin!