tiistai 24. helmikuuta 2015

Kani sairastaa..

Tai sairasti, ainakin näillä näkymin onneksi. En tiedä mikä Pörrillä oli, mutta nyt se näyttää olevan selätetty. Hoidin sitä vähän samalla tavalla kuin suolitukosta, joskaan ei tuntunut, että se sitä olisi tällä kertaa ollut. 


Huomasin, että Pörri oli lauantaina hiukan vaisu. Luulin kuitenkin, että se vain mököttää tai jotain, koska sitä tuo kani tekee tosi usein. Sunnuntain olin itse poissa kotoa, kanien värikurssilla. Maanantai aamuna pisti silmään lauantaina siivoamani vessa, ja sen puhtaus. Ei ole todellakaan normaalia, että kani papanoi vain hiukan ja todella minimaalisia papanoita, se on tosi hälyyttävää jo vuorokauden sisällä. 

Pistin siitä sitten viestiä ihanalla kasvattajalle (facebook kaveri), ja sain paljon ohjeita miten toimia. Melkein meinasin jäädä koulusta kotiin, mutta koska kani söi ja joi hyvällä ruokahalulla, ajattelin kai sen olevan taas fine. Viestittelimme koko koulupäivän, ja olin todella stressaantunut, koska pelkäsin pahinta. Älä mene kouluun, jos kotona kukaan ei jää vahtimaan kanin tilaa. Kani voi kuolla, ja vaikka tervehtyisikin, aiheutat itsellesi vaan stressiä, jos oikeasti kania rakastat! Minä voisin antaa tuollaisen neuvon.

No kun tulin kotiin aloin hoitamaan kania, jolta ei vieläkään ollut tullut kuin muutama pieni papana. Olin varma, että pian pitää lähteä eläinlääkäriin. Kasvattaja antoi neuvoja kotihoitoon, koska en haluaisi stressata kania pitkällä eläinlääkäri matkalla.

Tein Pörrille vesi-heinä-pelletti seosta, jota kani söikin mielellään, ja vettäkin se halusi juoda paljon. Kävin vielä ostamassa tuoreita, ja vaihdoimme Ladyn ja Pörrin häkkejä, ja olin iloinen, kunnes Pörri meni vessalle tekemään ison määrän papanoita!

Näin Pörri pääsi lähemmäs kanikaveria, ja jolta selvästi otti mallia. Kanikaveri saattaa joissakin tilanteissa olla ratkaiseva tekijä. 

Suunnitelmissa on tässä lähikevään aikana käydä eläinlääkärillä Pörrin kanssa leikkauttamassa se. Myös samalla hampaiden tarkastus on kohdallaan, sekä mahdollinen raspaus. Sitten katsotaan kuka meidän daameista saa muuttaa sen kanssa samaan häkkiin. Luultavasti Lady :)

4 kommenttia:

Anonyymit olkaahan kiltisti, jotta kommentointi lupa säilyy teilläkin!