maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kesä on jo ovella :)

Blogissa olen kirjoitellut aika hitaaseen tahtiin, mutta kuten jo otsikosta varmaan huomaatte, on täällä ollut niin kesäinen ilma eilisestä lähtien ja muutenkin, että ei täällä koneella jaksa kökkiä! Käyn täällä kerran pari päivässä lukemassa blogeja ja meen sitten takas ulos ja tai touhuumaan kanien kanssa.  Täällä on nimittäin jo ihan t-paita kelit!
Mulla on paljon asiaa mistä kirjoittaa, joten eiköhän aloiteta. Aloitetaan vaikka Åsasta ja Ladysta. 
 Perjantaina otin ne mukaan mummilaan, jossa olivat todella hyvin sovussa! Ei mitään kahinoita! Otin ne mummilassa myös "ulkotarhaan", ja siellakin meni kaikki tosi hyvin.
 Kun tulin kotiin, laitoin ne Ladyn häkkiin. Kaikki meni hyvin...ensimmäiset puoli tuntia, kunnes Lady alkoi ajaa pientä takaa ihan hullunlailla. Otin pelästyneen Åsan syliin, ja rauhoittelin. Laitoin sen sitten Bellan luokse, enkä ole sen jälkeen sitä Ladylle näyttänyt. Luulen ettei Lady hyväksy kanikaveria, sillä se on tehnyt tuota samaa jo kahdelle muullekin. Ehkä sillä on niin suuri ego? :D No se siitä kaveruudesta.

Perjantaina vieroitin myös muualle muuttavat poikaset, mutta pistinkin ne takaisin emon luo.. Koska tunsin sen olevan sittenkin parempi niin. Poikasista puheen ollen, Armilla on hammasvika :( Mitä mieltä olette hammasviasta, jossa alahampaat lohkeilevat ja ovat ylähampaiden edessä? Onko vakava? Kärsiikö kani siitä? Pystyykö hoitamaan? Entä mitä mieltä olette etuhampaiden ottamisesta pois kokonaan, kun on täysikasvuinen?

Nyt siis kun on hieno ilma ollut, ovat kanit ulkoilleetkin. Meillä on tällä hetkellä käytössä kaksi ulkohäkkiä:
 Ne ovat vierekkäin :) Mutta siis ulkoilu tapahtuu niin, että esim. klo 10.00-15.00 on tytöt + poikaset ja 15.00 eteenpäin pojat. Ja aina vuoropäivinä Lady on isossa häkissä, ja Bella vauvoineen pienessä häkissä jne.  Meille on tulossa vielä 2 ulkohäkkiä, yksi kaksikerroksinen ja trampoliinin alle tulee tarha :) Sitten kaikki voivat ulkoilla samaan aikaan. Puput eivät ole ulkona jos kukaan ei ole kotona, ja trampan alla ei ole kania, jos kukaan ei ole ulkona :)
Sitten lopuksi vielä ulkoilukuvia:
Se on niin söpö <3<3<3 ^^

 Haluaisitteko häkinesittely videon?1 kommentti:

Anonyymit olkaahan kiltisti, jotta kommentointi lupa säilyy teilläkin!