perjantai 4. huhtikuuta 2014

Estekertomus :)

Elmeri 2kk ikäisenä
Kun sain ensimmäisen kanini, Myrskyn ja siskoni samaan aikaan Ladyn ei meillä kummallakaan ollut mielessä esteet. Kanit hankittiin lemmikeiksi, enkä ollut tainnut edes ikinä kuulla mistään estekisoista tms. Kun sitten Elmeri jäi meille, alkoi mua kiinnostaa kokeilla josko kanit osais hypätä. Kuitenkin tietämätön kun olin, aloitti Elmeri este"uransa" hieman yli 2kk ikäisenä! Eli liian nuorena... Onneksi esteet olivat todella matalia, kun nyt katsoin kuvia. 
Viereisestä kuvasta näätte Elmerin ekan hypyn:


Esteinnostus kuitenkin jäi ja Elmerin ollessa n. 3,5 - 4kk uusi innostus tuli. Tällöin myös Lady (ja Myrsky) kokeili ekoja hyppyjään. Elmeri ei ollut kadottanut taitojaan, mutta Ladylla oli vielä korjaamista ja vauhdin lisäämistä.
 Hypytimme kaneja innokkaasti kuukauden (tammikuun) verran, mutta Elmerin kasvaessa ja saadessa murkku iän, ei sitä kiinnostanut enää muut kuin tyttökanit ja kädellä hyökkiminen. Esteet siis jäivät, ja hyppytaukoa tuli hiukan alle vuosi. 
Tammikuussa (2014) luin paljon kaniblogeja, ja melkein jokaisessa kanit hyppivät todella hienosti esteitä, no tokihan itselle tuli hinku taas hypyttää kaneja. Pelkäsin varsinkin Elmerin unohtaneen touhun kokonaan. 
Teimme ensin pieniä esteitä, jotka vain kasvoivat korkeuttaan. Elmeri oppi todella hienosti hyppimään uudestaan, joskin Ladyä ei enää esteet kiinnosta. Sen sijaan Pörri ensikertailaisena meni senkin puolesta hienoja loikkia.
Lady hyppi muutaman esteen kunnes kyllästyi
 Onneksi sain papan tekemään myös muutamat esteet, joten nykyään hyppiminen on aika helppoa, kun ei tarvitse tuollaisia muureja kyhätä. Nykyään en enää hypytä Ladya, koska se ei pidä siitä. Bellan ja myös Armin kanssa olisi tarkoitus aloittaa hyppiminen, kunhan ovat siihen valmiita. Elmerin ja Pörrin hyppimen näyttää tätä nykyä tältä:

 Eli paljon ollaan edistytty :) Elmerin kanssa tosiaan tänään käytiin hyppimässä, ja hienosti meni 3 esteen radan! Ei tarvinnu paljon kannustaa tai avustaa hyppimään :) Loppuun vielä minusta ihana kuva:

2 kommenttia:

Anonyymit olkaahan kiltisti, jotta kommentointi lupa säilyy teilläkin!