perjantai 13. kesäkuuta 2014

Kesäherkkuja pihalta!

Keväästä syksyyn asti ulkoa saa paljon tuoretta herkkua kaneille. Se on hyvä asia, sillä ei mene niin paljon porkkanaa ja salaattia, kuin talvisin. Kun kanit ovat ulkohäkissä, ne saavat syödä mielinmäärin ruohoa ja muita kasveja, mutta onhan siinä myös huonot puolensa... Liika mässäily tuottaa helposti vatsavaivoja, varsinkin tottumattomalle kaverille. 
Omasta mielestä on vaikea tietää ja tunnistaa kasvit, joita kaneille saa antaa. Siksi on olemassa ihana Facebook -ryhmä! Olen sieltä kysynyt muutamia kasveja ja niiden kelpaavuutta kaneille :)
Ajattelinkin nyt jakaa teille tuoreita joita minä annan kaneilleni, ja pistä myös mitä kanit niistä pitävät.

Voikukka
Voikukka on yksi meidän kanien lemppareista. Nyt ei enää pahemmin kukkia saa, mutta lehdet ovat sitäkin suurempia ja maistuvat puputeille.
Vadelman lehdet
Vadelman lehdet ovat kärjessä myös! Kanit rakastavat niitä, mutta niitä ei ihan joka pihasta taida kuitenkaan löytyä :(
Apila
Apilastakin pitävät, sitä ei vielä kauheasti ole, mutta kyllä sitäkin pian taas on. Mutta apiloissa on tärkeää muistaa, että puna-apilaa ei saa antaa!
Piharatamo
Osa kaneistani tykkää, osa ei. Ratamo pistää ainakin meillä tosi helposti vatsat sekaisin, joten meillä pysyy vain harvinaisena herkkuna!
Pihlaja
Puista kaikkein maistuvin meidän kanilassa! Ehdoton kyllä! Marjoja en usko, että saa antaa, mutta lehdet ja oksat käyvät.
Mansikat, Vadelmat ja Mustikat
Muita en ole ennen kokeillut, mutta mustikka maistuu hyvin.


Onhan niitä muitakin, mutta nämä ovat ne ykköset!

Mun konfirmaatio senkuin lähenee, ja mua jänskättää ihan hirveesti. Rippijuhlissa kanit saavat olla koko päivän ulkona, koska juhlat ovat ulkona ja kaikki kuitenkin haluaa nähdä pupuja! Ainoa joka ei pääse ulos on Lady, jolla on poikaset. Kummatkin olivat ainakin aamulla vielä hengissä ja pulleita :) Hyvä niin. Meillä on tapana tarkastaa pesä aamulla ja illalla, jottei turhaan häiritä emoa.

Toivottavasti piditte postauksesta!

1 kommentti:

  1. Puna-apilaakin saa antaa, mutta hyvin hyvin vähän sillä aiheuttaa kaasuuntumista :)

    VastaaPoista

Anonyymit olkaahan kiltisti, jotta kommentointi lupa säilyy teilläkin!