perjantai 3. tammikuuta 2014

Ruoka menee vaihtoon -->

Olen siis kyllästynyt siihen, että vaikka ruokaa ja liikuntaa on sopivasti, lihaksia ei silti kerry, ainakaan kaikille meidän kaneille. Varsinkin Elmeri ja Myrsky ovat meidän kaneista todella lihaksettomia, kun taas Bella ja Lady omaavat aika hyvätkin lihakset. Pörrin lihakset eivät nyt voikkaan mitkään kimput olla, kun meillä vasta muutaman viikon on kerennyt asustaakin. 
Kyselin sitten tätä lihas asiaa eräältä kasvattajalta, joka sanoi syöttävänsä itse Rabbit Royale, ja kaneillansa on hyvät lihakset, ja sanoi myös, että kaivelu ja tasot saattavat lisätä lihaksikkuutta. Sanoi myös, että pitkäkarvaiset kanit käyttävät voimansa karvan tuotantoon, ja siten lihakset saattavat ainakin uroksilla jäädä pieniksi. 
Hänen hyvän vastauksensa pohjalta olen päättänyt kokeilla ja ostaa tuota RR:rää meille. Tuossa ruuassa on myös se hyvä puoli, että sitä saa ostettua täältä, joten ei tarvitse tilata. 

Olen myös antanut Myrskylle pahvilaatikon, jonne laitoin paljon purua, jota se saa sitten möyhiä mielensä mukaan. Ainoa miinus tuossahan on se, että nyt sitä purua on pitkien karvojen takia levinnyt koko häkkiin. 
Bellalla on vessassaan myös paljon purua ja hieman puupellettiä (<-- imemään pissan), ja tyttönen onkin jo ymmärtänyt idean, ja sotkee koko häkin kaivellessaan innokkaasti. 
Elmerillä on heinät laatikossa, jonne pitää hypätä, ja saa kaivellakin jos tahtoo. Näiden kaivelupaikkojen ansiosta jokainen mun kani hyppiikin enemmän, koska kaivelulaatikoiden päälle, sekä myös sisään pitää loikata jos sinne mielii.  

Tunnistatko oikean pupun xD
Tänään jouduin myös vaihtamaan Bellan ja Elmerin paikkaa, sillä Bella on muuttunut Pörrin tulon jälkeen paljon... Sillä on koko ajan kiimaa, ja sen takia on välillä vähän agressiivinenkin minua kohtaan. Nyt sen on parempi, sillä asuu ilman yhtään kania omassa häkissään, missä Elmeri ennen asui. Elmeri taasen pääsi "sivistykseen" ja muutti muiden kanien luo kanihuoneeseen. Tämä tekee varmasti hyvää myös Elmerille, nähdä kokoajan kanikavereita. 

Jos Lady on jäänyt tiineeksi Pyryn astumisesta, poikaset voivat syntyä huomisesta alkaen, ja kaikki nyt peukut pystyyn, että sieltä tulisi edes se yksi Weeralle. Toivomme Weeran kanssa sitä itsekkin todella paljon, ja Weera varmasti vielä enemmän kuin minä.
Mutta nyt taidan lopetella, sillä olen jo tässä jokin tovin jo höpötellytkin. Näyttää muuten siltä, että Ensi viikolla esittelen Ladyn häkin! Nyt moido!

4 kommenttia:

 1. Mekin vaihdamme takaisin RR:ään. :)

  VastaaPoista
 2. Ootko huomannut mitään tiineyden merkkejä Ladyssä? :) Siksi vaan kyselen kun odota kovasti poikasia :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan sen massu hiukan kasvanut, mutta se ei ole aikaisemmissakaan tiineyksissä lihonut tai muuttanut käytöstään miltei ollenkaan. Massun kasvaminen voi tietysti johtua ruuan lisäämisestä.. Se kuitenkin nähdään seuraavien päivien aikana :)

   Poista

Anonyymit olkaahan kiltisti, jotta kommentointi lupa säilyy teilläkin!