perjantai 17. tammikuuta 2014

Myrskyn tarina, ja miten tästä eteenpäin? Kaneja oli suunniteltu otettavan, kunnes löysimme ilmoituksen kolmesta kanitytöstä. Nämä sulattivat minun ja siskoni sydämet, ja kävimme jo parin viikon päästä pari pientä tyttöstä noutamassa. Olin valinnut ujoimman, mutta mielestäni söpöimmän kanipoikasen poikueesta. Myrsky (silloinen Misty) ei tottunut syliin, se oli katselu kani, ja hassu sellainen. Tuli talvi, ja kanit muutti talvikanilaan. Seuraavana päivänä koimme oudon yllätyksen, nimittäin kanit olivat tehneet pesällisen pieniä kaninalkuja! Emoksi selvisi Lady, joten Myrsky piti leikata, ettei tulisi lisää poikasia (vaikka niin kävikin). Nimi muuttui silloin Myrskyksi. Sitten Myrsky, ja hänen perheensä Elmeri ja Lady elivät onnellista elämää.
Jossain vaiheessa Myrsky ja Lady piti erottaa, koska Lady ei enää halunnut ollakaan kaveri sen kanssa.
Myrsky eli ihan tavallista kanin elämää, kunnes talvella tammikuussa 2014 Myrskyn terveys heikkeni, ja lääkärissä haettiin lääkkeet, ja aloitettiin viikon hoitokuuri.
  Päiviä kului, eikä lääkkeestä näyttänyt olevan hyötyä. Viikko oli kulunut, kunnes päätimme, että toinen on päästettävä kivuistaan, kun ei enää mihinkään liikkunutkaan. Perjantaina 17.1, eli tänään, äitini suuntasi eläinlääkärille, ja Myrsky veti viimeiset hengähdyksensä. Sillä on varmasti nyt hyvä olla. Eläinlääkärikin sanoi, ettei kyseessä ole korvatulehdus, eikä luultavasti pasteurellakaan. Myrskyllä oli ilmeisesti synnynnäinen vika aivoissa, tai jokin kasvain, sillä se oli liikutellut huuliaan oudosti lääkärillä. 
Oli miten oli, nyt Myrsky elää sydämissämme ja minä ainakaan sitä en tule unohtamaan!

Tästä eteenpäin jatkamme neljän kanin voimin, mutta ken tietää, voihan tulevaisuus tuoda tullessaan jos minkälaista sakkia, mutta sitä ei ainakaan tapahdu ennen lämpimiä ilmoja!

4 kommenttia:

 1. Voi ei! Miksi juuri Myrsky piti lopettaa!:( Se oli niin söpö kin! Mutta otan osaa:)

  VastaaPoista
 2. Otan osaa! <3 Myrsky on nyt paremmilla porkkanamailla sateenkaare tuolla puolen....

  Runo:

  Kaunis pupu pienioinen,
  katsoo silmin anoen.
  Pumpulia turkki,
  ja silmät tähdistä.
  Jättää jäljen sydämmeen
  ikuisiksi ajoiksi
  Hyppää kohti taivasta,
  katsoo pilven reunalta.
  Hyvästit on aika jättää.
  Kyllä pupu tietää sen,
  että jäämme kaipaamaan.

  Hyvästit Myrsky ja jaksamista teille!
  Toivottaa Elkku ja omistaja

  VastaaPoista

Anonyymit olkaahan kiltisti, jotta kommentointi lupa säilyy teilläkin!