tiistai 21. kesäkuuta 2016

Kaneille kesänherkkuja


 Kesä on kivaa, kaneille voi syöttää vaikka mitä erilaisia kasveja ulkoa. Tuoretta löytyy niin maasta kuin puustakin. Nyt kanit saavat nauttia vihreistä, mutta mietin, että pitäisi olla madollisuus herkutella talvellakin. Ostin muutama päivä sitten Clas Ohlsonilta marja ja sienikuivurin. Tässähän voi kuivata omenoiden ja porkkanoiden lisäksi vaikkapa vadelmanlehtiä. Jätin laitteen hurisemaan 40 asteessa viimeyöksi sisällään vadelman- ja mansikanlehtiä sekä hiirenvirnaa. 
Aamulla kävin sammuttamassa laitteen ja otin samalla kuivuneet kasvit pois koneesta. Hienosti olivat kuivuneet ja värikin oli säilynyt kaikilla kasveilla. Pakkaan kuivuneet herkut paperipusseihin, sekä pahvilaatikoihin, sillä olen kuullut, että niissä ne säilyvät parhaiten.

Vaikuttaa todellakin käyttökelpoiselta kapistukselta näin kerran käytön jälkeen. Hintaa kuivurilla oli alle 35 euroa, tarkkaan en muista. Tämä on hyvin edullinen tapa tehdä terveellisiä herkkuja kaneille. Ei tarvitse kuin kerätä ulkoa kasveja ja laittaa kuivuriin muutamaksi tunniksi ja ne ovat valmiita!
Nyt minulla on jo seuraava satsi tulossa, ja se sisältää vaahteran ja pihlajanlehtiä.

Ajattelin kuivata paljon erilaisia kasveja kaneille, jotta talvella riittää herkut. Ne syövät nytkin paljon erilaisia kasveja mm:

voikukkaa, apilaa, hiirenvirnaa, suolaheinää, pihlajaa, vadelmanlehtiä, mansikanlehtiä, ruohoa, piharatamoa, maitohorsmaa jne. 

Paljon muutakin tulee syötettyä, mutta tuossa listana muutama suosikki.

2 kommenttia:

  1. Voi jumpe mun on pakko hankkia tuollainen kuivuri kanssa! En ennen edes tiennyt että niitä saa noin edullisesti :D

    VastaaPoista

Anonyymit olkaahan kiltisti, jotta kommentointi lupa säilyy teilläkin!