keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Kuulumisia ja ostoksia!

Ajattelin tulla kirjoittamaan ihan normaalia kuulumispostausta, sillä nyt löytyy kuviakin!
Poikaset ovat jo kovia menemään! Punnittiinkin poikaset ja aika tasaisen painosia olivat. Uros painoi hieman alle 600g ja naaras melkein 700g ;) Uros on kuitenkin vastikään älynnyt pelletit ja alkoi niitä viime viikolla vasta syödä, joten voi alempi paino johtua siitä. Heinää se on onneksi syönyt ihan melkein pesäpoikasesta asti. Ensiviikolla näitä tulee uusi perhe katsomaankin, ja toivottavasti tykkäävät! Lady on ihanan kovahermoinen, eikä suutu poikasten riehumisesta, kuten Bella, tai ei Bellakaan vihainen ollut, väsynyt vain!
Pörri-poika hanipupuli muutti sisälle mökkiin, sillä mulla ja mun siskolla alkoi mennä hermo Åsan kaltereiden puremiseen. Myös se oli harmi, että Åsa, eikä Lady voinut olla vapaana ilman verenhimoista kyyläämistä kaltereiden lävitse. Nyt kuitenkin tilanne on rauhoittunut, ja Pörri ja Lady ovat melkein puolet ja puolet päivästä vapaina! Pörri antoi kiltisti leikata vihdoin ylipitkät kyntensä, eikä siinä mennyt kuin 5 minuuttia ja säilyin ilman naarmun naarmua! Hienoa Pörri! Pörri tykkää muutenkin olla enemmän sisällä, ihmisten huomionpisteenä :D
Elmerille ei kuulu ihmeempiä, mutta se on tosiaan alkanut syödä heinää paremmin. Oltiin eilen vähän kirpparilla, niin Elmeri sai vidoin lämpimän mökin, ja samalla tukevan tason. Fleecen alla on lasten joku pöytä, sinisen liinan alla on jakkara. Jakkaran alta pääsee itsemökkiin ;)
Åsa vähän on hämillään ulos muuttamisesta, mutta on tottunut hyvin. Tänäänkin ukkosti ja satoi, mutta tyyppi vain rennosti makoilee sateessa. Nyt Åsalla vasta kunnon murkkuikä onkin. Jos laittaa käden häkkiin se yrittää varmasti hyökätä, mutta lopettaa aika nopsaan.
Bellan lempipaikaksi on osottautunut suojaisa tehdashäkin päällinen. Siellä se useiten päivisin on. Öisin se joutuu tehdashäkkiin, mutta ihme kyllä se ei jyrsi kaltereita :)
Nikita ja Zelda saivat isoimman häkin kuitenkin käyttöönsä, sillä onhan niitä kaksi. Zelda tykkää hiekasta, jota haimme lisää, sillä se rakstaa kieriä siinä  ja kaivaa sitä. Nikita ja Zelda osaa kummatkin kiivetä häkin kaltereita pitkin!

Samalla kirpparireissulla kävimme myös Mustissa ja Mirrissä, ja löysin sieltä halvan ja kivan värisen kantokopan. Näitä tarvitaan ainakin yksi vielä, sillä näyttely/matka kelpoisia meillä on omia tällä hetkellä vain kaksi ja lainassa mummilasta yksi. Ostin myös kaneille taas uuden säkin ruokaa, nimeä en nyt muista mutta sitä saa Mustista ja Mirristä. Muuten jos joku ei tiennyt meillä ei käytetä yhtä tiettyä kaninruokaa, vaan sitä mitä sattuu kaupasta löytymään, sitä ostetaan. Tietänkään mitää Oskua me ei osteta, mutta ymmärrätte kyllä.
Tällä hetkellä meidän ruoka seoksesta löytyy tuon Mustin ja Mirrin lisäksi mm. Rabbit Royalea, kahta eri Freddyä, Hobby Plus Cuni Fit Plussaa, Cuni Completeä, Genesistä, Oxbowta ja jotain Vita Kraft ruokaa ;) Tämän tavan olen todennut hyväksi, ja en aio muuttaa ruokasysteemiä. 
Ollaan nyt kesän mittaan kuivatettu kaneille ruokaa talveksi. Tässä on kuivamassa suurimmaksi osaksi apilat. Ruohoa on kuivatettu jo yksi laatikollinen + ämpärillinen. Koivunoksia ja niiden lehtiä on kellarissa iso kasa, sillä koristelimme pihan koivun oksilla rippijuhliini! Käytin siis tilausuuden hyväksi. Suolaheinää sain lähimetsästä kolme "vihdallista" kuivumaan.
Vielä tarkoitus kuivata lisää ruohoa, pihlajaa, marjapensaan lehtiä ja oksia sekä horsmaa :) Oletko sä kuivannut jotain kaneille, mitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anonyymit olkaahan kiltisti, jotta kommentointi lupa säilyy teilläkin!